Az Ivánci Községi Sportkör 1974-ben alakult. A sportegyesület célja a rendszeres sportolás, testedzés, felüdülés biztosítása, az ilyen igények felkeltése.

Az egyesület célkitűzése, hogy a település közösségi életében folyamatosan bővülő aktív szerepet vállaljon a társadalmi öntevékenység és a hagyományőrzés terén. Minden fellelhető lehetőséget megpróbál kihasználni, amely az egyesület fejlődését, működési körének bővülését elősegítheti mind anyagi, mind szellemi, erkölcsi téren. Az egyesület a tulajdonába kerülő eszközök széleskörű használatát teszi elérhetővé a település lakosságának minden korosztálya számára. A célok megvalósításáért Németh László - az egyesület elnöke - munkálkodik.

Az Ivánci KSK szervezi és bonyolítja le az évente megrendezésre kerülő Baranyai Gyula Labdarúgó Tornát, melyet hagyományosan az Ivánci Falunapon szervezünk. A falunap előestéjén egy minden korosztályt megmozgató esti vetélkedőt - Bagolytúrát szervezünk, melyre egyre nagyobb az érdeklődés.

A falu focicsapata minden szezonban indul a bajnokság Megyei III. osztályában, ahol kisebb-nagyobb sikerrel állnak helyt a fiúk.

Mozdul a nyár - egy hét a gyerekeknek

2018 nyarán egy egy hetes nyári sporttábort valósítottunk meg a Tesco Global Zrt. és Ivánc Község Önkormányzatának támogatásával a 6-18 éves korosztálynak. Elsősorban a helyi családokat céloztuk meg, de lehetőséget adtunk a környékben élőknek is, hogy részt vehessenek a táborban. A célunk az volt, hogy elindítsunk és hagyományt teremtsünk, valamint felmérjük az erre való igényt. A rendezvény során bebizonyosodott, hogy igen nagy az érdeklődés, összesen 30 gyermek jelentkezett a táborba. Célunk volt továbbá, hogy a mozgást, mint az élet nélkülözhetetlen és fontos momentumát népszerűsítsük, hangsúlyozva az egészséges táplálkozást és a sok gyümölcs fogyasztást. A tábor ideje alatt a gyerekek nem nassolhattak és nem hozhattak otthonról elektronikus kütyüket sem. Szinte egész nap mozogtak és a visszajelzések szerint nagyon jól érezték magukat!

A délelőtti tevékenységek alkalmával más-más sportolási lehetőséget biztosítottunk számukra. Így hétfőn az Őrállók Alapítvánnyal kezdődött a program. Ők íjászkodást, csatakereszt hajítást, ostorcsattogtatást tanítottak a gyerekeknek. Kedden és csütörtökön Keresztes Lajos jóvoltából a lovaglás élménye várta a résztvevőket. A keddi napon továbbá Lőrincz Lajos és nagyszerű csapata tartott boxedzést a fiataloknak, mely itt Iváncon is egyre népszerűbb és egyre sikeresebb. A szerdai napot a felhőtlen strandolásnak szenteltük, ellátogattunk Szentgotthárdra az élményfürdőbe. Pénteken a tekézésé volt a főszerep, mely igen jó hangulatban telt. Minden nap délutánján a labdajátékokra , így a futballra, a kosárlabdára, tollas labdára helyeztük a hangsúlyt. A felsoroltakon kívül folyamatosan volt trambulinozási lehetőség. Váltóversenyekkel színesítettük a programot, valamint vizibomba csatát is rendeztünk, mely igen nagy népszerűségnek örvendett.

Ezúton is köszönjük minden segítőnknek, a fiataloknak, az edzőknek, a szülőknek az önzetlen segítségüket, mellyel lehetővé tették ennek a 30 gyereknek, hogy egy élménnyel gazdagodjanak a nyár folyamán.