Családi - és egészségnap

2019. május 22. 13:43:11  nyomtatási kép
2019. május 18-án rendezte meg Ivánc Község Önkormányzata első Családi- és egészségnapját, melyet a mozgás, a szellemi felfrissülés és a kulturális - kézműves foglalkozások tettek színesebbé.

Az egészségnap délután 3 órakor kezdődött. Minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes és tartalmas elfoglaltságot. A jó közérzetért indiai fej-és hátmasszázst adott Grebenár-Császár Anett természetgyógyász, reflexológus.

Mentális egészségünkért Dr. Krekó Kata klinikai szakpszichológus felelt, akivel egyéni konzultáció keretében lehetett beszélgetni, valamint „Bögre életmód klub Trixivel—egy bögre tea egy jó beszélgetéshez” címmel tartott 4 témában csoportos beszélgetést Gabulya Beatrix coach. A színpadon és a színpad mellett sportfoglalkozásokkal kezdődött a délután a testünk egészségéért. Elsőként a körmendi Zoom-Barátok tartottak zenés táncos bemutatót. Őket Gersekaráti Kötélugró Diák Sportegyesület követte, akik a műsor után meg is ugráltatták az arra vállalkozó ivánciakat.

 

A gyermekeknek Fülöp Kató mondott meséket a természetről, az egészségünk megőrzéséről.

 

Kézműves foglalkozások is színesítették a délutánt. Novák Ágota mesélő kézműves nemezeléssel, Horváth Csaba fazekas korongozással várta az érdeklődőket. Albert Szabolcsnál a fafaragás mesterségébe lehetett belekóstolni.

Mindeközben a környék kézművesei és termelői árulták portékáikat az udvaron. A kilátogatók vásárolhattak mézet, palántákat, mézeskalácsot, sópárnát, különböző kézműves termékeket – ékszereket, játékokat, párnákat, táskákat, szőnyegeket – és még sok gyönyörű különböző alkotást.

Az est zárásaként a Varnyú Country zenekar adott egy jó hangulatú és tartalmas koncertet.

Aki kilátogatott az biztosan jól érezte magát és megtalálta a Neki szóló programot.